UPPABABY VISTA RECENSION

UPPABABY VISTA
Jag har haft förmånen att under en tid låna en Uppababy Vista från Uppababyskandinavien
(länk till deras instagram: https://www.instagram.com/uppababyska… ).

Det har varit roligt att få lära känna Vistan. Färgen på vagnen i denna videorecensionen är Taylor. Därav har vagnen kallats Mr Taylor under sin vistelse här hemma. Ni kan kika på andra färger och läsa specifikationer på vagnen om ni klickar er in på sidan här:
http://se.uppababy.com/vista/overview/

Jag blev glad när jag blev tillfrågad om jag ville testa Vista under en tid. En ny vagn är alltid kul. Men hade inte jätte höga förväntningar på vagnen i sig. Vet egentligen inte varför men det tog inte lång tid innan min uppfattning hade förändrats helt.

Sittdelen är ergonomisk med ställbart fotstöd. Suffletten går att höja och har man ett normal byggt barn så kan man utan problem använda vagnen under hela barnvagnstiden. Dessutom med 22,7 kilo som maxvikt!

Vista är en fantastisk vagn. Så oerhört lätt att rulla med och utan ståbräda. Jag har kört den med en hand och det är inte jobbigt för fem öre. Varukorgen är så gigantiskt att jag inte lyckats fylla den trots 4 barn och all packning det innebär. Min lille 1 åring älskar den varukorgen! Har suttit och lekt i den dagligen. Han väger 11 kilo och har alltså 2,6 kilo tillgodo innan han når Vistas varukorgs maxvikt som är på imponerande 13,6 kilo!

Det faktum att min son somnade och sov gott redan första rullet ger vagnen full pott, dessutom sov han vidare i över 2 timmar! Jag har använt sittdelen med de övre adaptrarna. Älskar höjden på sittdelen och närheten det gett mig till min bebis. Han har också fullkomligt diggat det höga läget. Jag är dessutom rätt lång så det har skonat min rygg och trots suffletten varit utfälld har jag kunnat se honom, vilket jag kan sakna i andra vagnar.

Nu har jag inte behövt fälla Vista för att lasta i och ur bilen då vår bil är så pass stor att jag bara ställer vagnen rakt in. Men jag har ändå gjort det några gånger och vagnen väger inte mkt. Blir väldigt kompakt ihopfälld och att den kan stå själv när man fäller den är genialtiskt!

Ståbrädan. Ja den här ståbrädan är riktigt riktigt bra. Jag tycker alla ståbrädor borde ha funktionen att man bara puttar upp den när den inte används och att den stannar i det läget. När man sen behöver använda den igen så trycker man på en knapp och man kan fälla ner den. Just detta kan man göra med Vista ståbräda. Min 4 åring sa ”mamma snälla kan vi ha kvar denna ståbrädan och vagnen”. Det är alltså inte bara jag som ger ståbrädan 5 av 5 möjliga. Jag har kunnat gå bakom vagnen utan problem. Tagit ut stegen och det funkar utmärkt ändå.

Vista är möjligheternas vagn. Singelvagn, syskonvagn, med liggdel, sittdel, babyskydd, ståbräda. Hade vi planerat fler barn hade jag utan tvekan haft Vista som en kandidat till syskonlösning. Nu har jag inte kört den i syskonutförandet men med tanke på hur enkelt den rullar i singelutförandet så kan den inte göra annat som syskonvagn. Dessutom älskar jag höjden man får med de övre adaptrarna.

Om jag skulle säga något negativt om vagnen, så är det möjligtvis att den kan upplevas något bred, dock har jag rullat den utan problem i affärer och den har gått igenom varenda dörr jag kört den. Jag är inte super förtjust i den silvriga solskärmen, men detta är också en petitess.

Vista rullar på bra i all terräng jag utsatt den för. Enda gången jag fått kämpa lite är i djup sand, men det finns ingen vagn som kan rulla lätt med det underlaget. Hjulen är i gummi och samlar inga stenar. Chassit har fjädring och jag upplever det som att barnet åker bra även när underlaget är lite tuffare.

Jag skulle utan tvekan rekommendera Vista! Jag hoppas att fler kommer få upp ögonen för denna vagnen. Då den förtjänar all cred. Det är inte många vagnar som rullar så lätt med ståbräda, som har en varukorg av denna kalibern och som har en sittdel så högt placerad.

Vista kommer vara saknad här hemma. Jag önskar att den kunde stanna för evigt. Kanske får jag möjlighet att rulla den i framtiden också.

Är det något ni undrar över så ställ frågan i kommentarsfältet. Jag svarar alltid.

Lämna en kommentar