YOYO+ VS. KOBBE
Babyzen yoyo+ vs Carena Kobbe

Står du i valet mellan dessa två så är detta en videorecension för dig.
Båda vagnarna sägs gå som handbagage och vad är inte smidigare än att kunna ha en vagn med sig ombord på flygplanet.
Jag har haft båda vagnarna hemma samtidigt och har jämfört dem.

Kobbe har rymligare sittdel och mer plant liggläge än yoyo+. Min son älskade bygeln på Kobbe och bygeln går även att ta bort helt om man inte vill ha den på.

Vad gäller körkänsla och stabilitet så tycker jag dem är rätt snarlika. Det faktum att det är bredare mellan bakhjulen på Kobbe gör att den iaf upplevs aningen mer stabil. Körkänslan är densamma men yoyo+ konstruktion känns mer gedigen och kvaliten känns bättre på yoyo+ chassi. Kobbe tycker jag känns lite plastig.

Varukorgarna är hyfsat likvärdiga. Hjulen på yoyo+ känns mer gummigaktiga. Det är bekvämare att hålla i yoyo+ handtag då fällningsmekanismen på Kobbe sitter i mitten på handtaget och det stör lite grann om man kör med en hand.

Yoyo+ sittdel är mer vadderad. Kobbe sittdelsklädsel känns lite tunt vadderad och i den vagnen krävs det nästan en dyna i min mening.

Hopfälld vinner yoyo+. Marginalerna är små. Men så är det också små marginaler på måtten om man får med sig den som handbagage också. Det är också enklare att fälla yoyo+.

Yoyo+ har även fördelen att man kan använda den med babyskydd och med ståbräda!
Yoyo+ tar även 18 kilo mot Kobbe 15 kilo.

Nu har jag inte testat liggdelen till yoyo+ men även detta är en stor fördel hos Yoyo+ . Om man reser med en bebis kan det vara skönt att ha liggdel.

Jag gillar att yoyo+ har både ficka i tyget på suffletten och även en ficka på ryggstödet.

Nypriset skiljer sig avsevärt. Yoyo+ kostar dubbelt så mycket som Kobbe. Så är man enbart ute efter en liten bil/shopping vagn och har snäv budget hade jag valt Kobbe alla gånger. Men andrahansvärdet på Yoyo+ är riktigt riktigt bra. Vilket gör att man kan sälja utan att gå med för stor förlust!

Kobbe funkar säkerligen alldeles utmärkt som enda vagn till och från förskola och när man lekplatshänger. Men reser man mkt så hade jag lagt dem extra slantarna på yoyo+. Jag har läst flera som lyckats få med sig Kobbe på flyg men Yoyo+ är mindre ihopfälld och jag hade inte velat chansa när jag skulle ut och resa med barnen.
Undrar ni något är det bara att fråga.
Hoppas ni gillade klippet och att recensionen hjälpte er i valet av vagn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s