Cybex Priam är nog en av marknadens bästa vagnar. Sittdelen är oerhört rymlig och vagnen är galet snygg. Min 5 åring får utan problem plats i den! Jag rullade den dagligen i ungefär 2 månaders tid på olika underlag.

Jag klassar Priam som en stadsvagn med det lilla extra. Den klarar terräng helt ok. Men jag tycker att avsaknaden av stötdämpning gör färden skakig för barnet. Min 2 månaders bebis skakade loss när vi körde på gräsmatta. Min 3.5 åring påverkades inte i samma utsträckning. Men dess fulla potential och härliga körkänsla kommer bäst till sin rätt på asfalt och planare underlag! En nackdel är tittluckorna i utdragsdelarna på suffletterna..Dessa sitter väldigt dumt och det skiner rakt in på bebis i liggdelen och sittdel. Hade önskat att dem gick att täcka för alt att dem tagit bort dem från liggdelens sufflett.

Den funkar fint att köra med ståbräda. Jag rullar den utan några som helst problem med en hand och den är så skön att köra. Fantastiskt lättrullad vagn både med och utan ståbräda på vagnen.

Priam är utan tvekan en av mina topp 5 vagnar! Jag rekommenderar verkligen den som första vagn och även som enda vagn. Har dessvärre inte testat deras 2-in-1 lösning med ergonomisk sittdel. Dock är det ju helt fantastiskt att man kan skräddarsy sin vagn som man själv vill efter tycke och smak.

Den får 4 av 5 poäng av mig.

Undrar ni något är det bara att ställa en fråga i kommentarerna!
Tack för att ni kikade!

UPDATE

På 2017 års modeller har dem förbättrat både stabiliteten i chassit och dämpningen! Recension om det läser ni HÄR!

4 reaktioner till “Cybex Priam Lux 2016

  1. Min son är 3,5år väger 17-18kg och är ca 99cm lång, är otroligt sugen på att köpa en priam hade tänkt köpa den till nästkommande syskon men inser att yoyon inte räcker till i snön här hemma så funderar att köpa en redan nu! Men får man plats med en åkpåse och 3,5åring i vagnen eller blir de trångt?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s