Barnvagn. Begagnad barnvagn. För vissa känns det läskigt. Man kan vara rädd för mögel eller dolda fel. Jag tänkte därför ge er en liten checklista. Saker som kan vara bra att tänka på. För att köpa en begagnad vagn är bra både för miljön och även för plånboken.

  1. Träffas där Ni ser bra. Dagsljus är att föredra. Är det mörkt. Ta med en ficklampa 😉
  2. Be dem visa Er hur vagnen fungerar. Googla innan och kolla på youtube. Så Ni har lite hum själv om funktionerna.
  3. Testa fälla ihop vagnen, att bromsa den, reglera rygg/fotstöd och handtag.
  4. Lukta på vagnen! Fråga hur dem har förvarat den. En vagn tål en regnskur men den måste få torka ordentligt annars finns det risk för mögel. Att förvaras utomhus är alltså inte bra, inte heller i ett kallförråd eller garage utan värme.
  5. Kolla efter fläckar. Mögel har ett speciellt utseende och är svårt att missa.

Tyvärr är det ju även så att det ibland säljs stulna barnvagnar. God tro finns inte utan det är köparen som har ansvaret. Be att få se kvitto, om detta saknas och det är faktiskt fullt normalt att man kanske tappat bort det eller har dem själva köpt vagnen begagnat och fick inget kvitto med. Saknas det, be dem skriva ett kvitto på köpet mellan Er. Här LÄNK kan ni hitta ett kvitto som ni kan fylla i på plats. Jag personligen brukar faktiskt själv som säljare av begagnade vagnar tycka det är bra med ett kvitto på försäljningen. Men mer om försäljning av barnvagn i ett kommande inlägg.

Något annat att ha i åtanke är att när du köper en begagnad barnvagn finns där ingen garanti knuten till barnvagnen. Utan den gäller endast den personen som köpte vagnen ny. Därför är det extra viktigt att kolla så allt funkar som det ska. Oftast kan det vara dyrt att laga en vagn och om man inte är en inbiten barnvagnsfixar så kan det vara svårt att lösa själv.

Det finns ju oftast ett undantag till regeln och det gör det här med. Om ni köper Stokkes barnvagnar så följer garantin med barnvagnen så länge det finns original kvitton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s