Att skicka en barnvagn är inte så svårt som man tror och med blocketpaketet är det inte heller så dyrt. Du bokar lätt frakten HÄR! Jag har skickat allt från en yoyo+ till en Donkey Duo. Det går om man vill med lite pill.

Du behöver INTE ha sålt vagnen på blocket för att använda blocketpaketet 🙂

Var noga med att beskriva skicket noga, skicka bilder och dölj ingenting. Tryggare för dig och köparen. Ta även bilder hur du har packat paketet. Om det skulle vara så att Schenker har behandlat paketet illa så har du bevis på att du packat korrekt.

Men innan du kan boka frakten så måste ju vagnen packas. Om du inte har originalemballaget kvar så behövs det cirka en-två flyttkartonger, bubbelplast, tejp i mängder och plastpåsar. Hur mkt material beror ju på storlek på vagnen.

Screenshot_20170408-101618

I detta paket ligger en Britax Go Next nerpackad

Jag brukar alltid börja med att rengöra vagnen. Dammsuga den. Torka av hjulen och lägga dem i plastpåsar. Ta av bygel/bumper och sufflett. Alla delar som går att ta av från vagnen tas av. Sedan lägger jag dem i separata påsar. Skyddar hjulaxlar osv. Därefter börjar pusslet.

Inga delar ska kunna flyga runt i lådan. Packa tajt. Använd ena kartongen som botten och den andra som lock. Se till att tejpa ihop dem så att dem inte går att rubba.

Sen är det bara att boka frakten. Köparen får då ett mail dem ska godkänna och därefter kan du betala frakten och skriva ut fraktsedel. Jag brukar alltid be om att få fraktsumman i förväg. Resterande belopp får dem betala när dem hämtar ut vagnen.  Oftast tar det bara några dagar att få in pengarna på kontot. Säkert för både köpare och säljare.

Är det något ni undrar som bara fråga. =)

2 reaktioner till “Blocketpaketet – att skicka en barnvagn

  1. Hej! Ska sälja en Emmaljunga City Cross barnvagn med både sittdel och liggdel. Tror Du att detta går att skicka med Blocketpaket? Har du några tips att delge mig? Funderar på om det får bli 2 paket ett med liggdelen och ett med chassi och sittdel…
    Med vänlig hälsning, Sanna

    Gilla

    1. Hej Sanna! Förlåt för sent svar men har haft problem att svara på mina kommentrarer. Jag har inte skickat just den vagnen. Kan vara att måtten blir för stora? Löste det sig för dig? MvH Madelaine

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s