Innan jag börjar denna recensionen vill jag rikta ett stort tack till Pyret och Snäckan i Staffanstorp som lånade mig sin Dubatti One och möjliggjorde denna recensionen.

sdr

Pyret och snäckans webshop hittar ni HÄR och vill ni köpa Dubatti gör ni det HÄR!

Dubatti One kommer i en mängd olika färgkombinationer och man kan själv kombinera hur man vill ha den. Vagnen jag har lånat för att recensera är svart och riktigt läcker! HÄR kan du själv sitta och kombinera ihop din egna unika kombo. För att se alla Dubattis funktioner kan ni kika på min video HÄR!

cof

Där är så många estetiskt väl valda detaljer på Dubatti att det är svårt att sluta titta på den! Men när jag har klämt på den i butik har jag först tyckt att den verkar trög men OJ va fel jag har haft. För ute rullar den på riktigt riktigt bra. Fyra stora lufthjul på 12″ gör sig verkligen tillrätta ute.

cof

Detalj på Dubatti Ones hjul

Handtaget är teleskop och precis som på tex Cybex Priam så kan du skjuta handtaget långt ner vilket gör att den blir väldigt kompakt. Något som är en stor fördel om man åker mycket kollektivt eller vid förvaring. Dessutom är där smarta krokar på handtaget som gör att skötväskan hänger på sin plats utan att glida, vilket annars kan vara ett problem på vagnar med teleskophandtag.

IMG_20170404_071226.jpg

Här ser man hur långt ner det går att skjuta teleskophandtaget!

Varukorgen är rätt liten. Men jag gillar att den går att stänga, det man förvarar där kan inte blåsa iväg eller bli blött om det regnar som är ett dilemma med öppna varukorgar.

mde

Varukorgen är i minsta laget. Här ser man även remmen man drar i för att fälla vagnen som är snyggt klädd i konstskinn.

Konstskinnet på handtaget och bumpern är ännu en snygg detalj. Jag hade dock önskat ett smalare handtag. Men det är ju min personlig åsikt. Liggdelen är stilren och normal i storleken. Sittdelen tar 15 kilo och är också normal. Selen är lite annorlunda. På de flesta vagnar använder tillverkarna ett syntestiskt glatt material på bandet men Dubattis sele är lite grövre och mer som en bomullsrem. Vilket jag faktiskt gillade! Alla tygerna känns lyxiga.

cof

Även ihopfällningen är enkel och görs lätt med en hand.

Något som är coolt är att man kan höja och sänka sittdelen. Vilket är perfekt om ena föräldern är lång och den andra kort tex.  Dock gillar jag enhandsfällning på sittdelar och detta har Dubatti inte. Där är två svarta knappar på sidan av sittdelen som man ska trycka in för att kunna reglera läget på sittdelen. Köper man sig en Dubatti så rekommendera jag att man även införskaffar ett parasoll eller en solgardin då suffletten saknar solkeps och ett extra läge på suffletten hade varit önskvärt.

cof

Genom att de grå knapparna på båda sidorna av sittdelen kan man justera den i höjd!

Dubatti är överlag en väldigt trevlig vagn med sin ergonomiska sittdel, fina rull ute och sitt snygga utseende. Där finns små saker som hade höjt den en nivå och jag läste att dem har vissa förbättringar på ritbordet. En vagn med stor potential! Dock saknar jag justerbart fotstöd, större varukorg, bättre sufflett och smalare handtag. Så jag har blandade känslor för Dubatti, men det betyder ju inte att den inte passar någon annan som handen i handsken. Smaken är som baken som vi alla vet. Samtidigt om någon knackade på dörren med en Dubatti och frågade om jag ville ha den hade jag inte tackat nej.

cof

Den är verkligen ögongodis! 

 

 

2 reaktioner till “Dubatti One Recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s