Uppababy kontaktade mig och frågade om jag ville låna CRUZ i 2 veckor för att recensera. Det tog inte många dagar innan jag beslutade mig för att köpa honom. Slut på recensionen.

Nä bara skoja, jag skriver en recension ändå ;). Men som ni nog förstår tog CRUZ mig med storm. En liten vagn men som har egenskaperna av en fullstor barnvagn. Som en Vista men i kompakt format och med mindre fjädring. cof

Ihopfällningen

Cruz är lätt att fälla och kan precis som VISTA och G-LUXE stå när den är ihopfälld. Man drar de två grå spärrarna mot sig och sen viker sig chassit och vagnen är ihopfälld. Dock går enbart vagnen att fälla med sittdelen framåtvänd, har man sitsen bakåtvänd fälls den i två delar. Jag brukar bara vända på sittdelen från bakåt till framåtvänt och så fälls vagnen i två steg ist för ett. Går på 2 sekunder. Utöver att den är så enkel att fälla blir den dessutom väldigt kompakt och liten ihopfälld.

Sittdelen

CRUZ sittdel är ergonomisk och rymlig. Selen är fempunkt, öppnas med ett tryck och går att reglera. Bygeln är swing-away på båda sidorna. Fotstödet går att reglera. Man kan ha den i liggläge både framåt och bakåtvänt. Sittdelen är högt placerad jämfört med andra vagnar i denna storleken som tex Bee5 och Mosey+. Maxvikten på sittdelen är 22,6 kilo!

Chassi – varukorg – hjul

Chassit väger i princip ingenting. Vagnen är 56,6 cm bred. Det saknas fjädring bak men det finns lite fjädring på framhjulen. Varukorgen är väl tilltagen och som ni ser på bilden nedan får man plats med mycket saker. Dessutom har den en maxvikt på hela 11,3 kilo och där är 3 smarta fickor för förvaring!

Hjulen är PU-foam och inte en enda sten har fastnat i dem under alla promenader. De ser fortfarande ut som nya. Handtaget justeras med enhandsfattning och reglaget sitter mitt på handtaget. Handtaget går att få högt och därför anser jag att den passar långa föräldrar. Bromsen sitter mitt på bakre axeln och är lätt och enkel att komma åt.

Liggdel och tillbehör

Vistas liggdel passar på CRUZ och det finns liggdel att köpa till separat.

När man köper CRUZ medföljer:

  • Svetsat chassi av aluminiumlegering
  • Hjul
  • Sittdel
  • Regnöverdrag för sittdel
  • Insektsnät för sittdel
  • Bumper
  • Adapter för Maxi-Cosi/BeSafe iZi Go babyskydd

För att kika på tillbehör och de olika färgerna osv kan ni klicka HÄR. Cruz säljs från 5795:- upp till 5995:- och dem är värda varenda krona.

Både regnskydd och myggnät sitter som en smäck och jag förvara dem i de smarta fickorna i varukorgen. Att använda CRUZ med sitt babyskydd är utan tvekan en bra kombo då chassit enbart väger 6,8 kilo och är super duper enkelt att fälla. Dessutom blir det väldigt kompakt ihopfällt.

KOMPAKT UTAN KOMPROMISSER

Uppababy Cruz är en cityvagn. Den är smal och lätt. Cruz rullar väldigt enkelt och det krävs inte mkt för att styra den. Samtidigt är den stabil och robust i konstruktionen. Den saknar dämpning, att köra på kullersten blir skakigt och likaså när man kör terräng. Men på plana underlag och i lättare terräng rullar den som en dröm. Alltså funkar den ypperligt här hemma, då vi rör oss mkt på asfalt och grusade cykelbanor. Men ska jag köra i tuffare terräng väljer jag någon av mina andra vagnar.

Jag skulle säga att CRUZ passar dig som söker en extra vagn, en bilvagn, en resevagn, en shoppingvagn, en cityvagn och ja den funkar som enda vagn om man inte kör off road till vardags. Min son älskar den. Sover gott i den i flera timmar och klättrar upp i den när tillfället ges. Något som jag tycker är unikt med CRUZ är att trots att den är liten så är den stor, den är verkligen kompakt utan kompromisser.

Vi diggar CRUZ. Funderar du på att köpa en så säger vi KÖR bara KÖR.

Min instagram hittar ni HÄR

Uppababy Skandinavien hittar ni HÄR

ÅTERFÖRSÄLJARE hittar ni HÄR

3 reaktioner till “Uppababy Cruz Recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s