cof

Jag har ännu en gång haft förmånen att få låna hem en vagn från Pyret & Snäckan i Staffanstorp. Sist va det Dubatti jag lånade, den kan ni läsa om HÄR.

Denna gången lånade jag hem Bugaboos lille Bee5. Jag har tidigare ägt både Bee+ och Bee3 och vet hur vagnen funkar. Men dem har ju uppdaterat den och dessa uppdateringar är faktiskt riktigt bra!

Bee5 är en cityvagn och säljes med sittdel. Man kan välja mellan en hel uppsjö av färger och det är lite det som är grejen med Bugaboo. Att ombyte förnöjer. Det är så lätt att ändra färger och utseende. Du väljer helt och hållet själv hur du vill att din vagn ska se ut.

Nu råkar det vara så att Pyret och Snäckan har valt exakt den kombon som jag själv skulle valt. Bluemelange tyger, alu chassi och cognacsfärgat handtag. Riktigt snyggt! På deras hemsida hittar ni Bee5 och priser. Klickar HÄR så kommer ni raka vägen dit.

I videon ser Ni alla Bee5 funktioner. Alla vita detaljer har en funktion.

Sittdelen

Är vändbar med fullt liggläge och icke ergonomisk. Saknar fotstöd i bakåtvänt läge. Kan justeras både sittytan och höjden på ryggstödet. Selen är fempunkts. Suffletten är förlängningsbar. Tygerna känns slitstarka och fina i kvaliten. Läget på sittdelen regleras med ett vitt handtag på baksidan av ryggen och kan göras med en hand. Maxvikt 17 kilo.

Chassit

Är stabilt och där är fjädring både på fram och bakhjulen. Bromsen sitter mitt på bakre axeln. Framhjulen går att låsa. Varukorgen är bra i storlek och har maxvikt på 5 kilo. Handtaget är teleskop och justeras med två spännen på respektive sida. Hjulen samlar inte grus och är väldigt slitstarka. Man kan välja om man vill ha ALU (aluminium chassi) eller AB (all black).

Uppdateringar

Markeringar i chassit för uppfällt läge är inte klisterlappar utan är numera lasermarkeringar. Suffletten fästes med färre knappar bak i suffletten. Varukorgen har uppdaterats med en ficka, perfekt att lägga regnskyddet i. Dessutom är numera fästena för tillbehören integrerade i chassit.

Hjulen har annorlunda utseende och jag tycker dem nya ser trevligare ut. De har numera samma mönster som Donkey och Buffalo.

röda fälgar

Man kan även byta fälgar, det finns två olika färger att välja mellan, antingen vita som föregående modeller haft eller vinröda som på bilden.

Dessutom kan man byta utseende på handtaget. Det finns 3 olika nyanser som är svart, mörkbrun och cognac som ni ser på bilden här nedanför.

handtag

Sittdelstyget är inte heller samma som föregångarna. Alla uppdateringarna tillsammans tycker jag personligen har gett vagnen ett rejält lyft. Den har med andra ord blivit ännu bättre!

Ihopfällningen

Kan fällas med sittdelen både fram och bakåtvänd. Fälls enkelt. Ryggstödet ska vara i linje med chassit när man fäller ihop den. I videon visar jag hur man fäller den. Nedan ser ni bilder på Bee5 tsm med andra vagnar ihopfälld.

Bee5 ihopfälld. Högst upp till vänster tsm med Uppababy CRUZ. Längst ner till vänster tsm med Babyzen Yoyo+ och till höger tsm med Cybex Priam.

Körkänslan

Har man tidigare rattat Bee+ så vet man vad jag menar när jag säger att chassi är som en geleråtta. Men numera är chassit stabilt, det märks tydligt. Det är en cityvagn men den klarar lättare terräng galant. Jag skulle kunna säga att man klarar sig på enbart Bee5. Så länge man inte ska ut och köra i snödrivor eller skogsterräng. Den rullar på bra även med ståbräda, perfekt att ha tsm med babyskyddet i bilen eller som sällskap på utlandsresan. Bee5 är en bra vagn. Alla uppdateringarna är bra utom de integrerade fästena, då vagnen blivit lite bredare och man måste ha mugghållaren på utsidan. Men detta är petitesser. I övrigt hittar jag inget jag direkt ogillar på Bee5.

Tack till Pyret och Snäckan för lånet! Det va med vemod jag lämnade tillbaka lille Bee5 och jag saknar vagnen här hemma i barnvagnsstallet.

En reaktion till “Bugaboo Bee5 recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s