Att resa med en bebis. För vissa känns det som en piece of cake och för andra finns det inte ens på kartan. Men om man nu ska resa, då behöver man med största sannolikhet ha med sig en barnvagn eller fixa en barnvagn på plats. Så detta inlägget lägger vi fokus på hur man packar en barnvagn inför en resa.

Första gången vi reste med barnvagn flög vi till Portugal och då jag fått info från flygbolaget att vi skulle få ha med oss vagnen till gaten så hade jag ingen väska till vagnen med mig. Väl på flygplatsen så blir vi självklart nekade och dem ger oss en sopsäck att lägga vagnen i. Jag stod med en klump i magen och tittade på min vagn när den åkte iväg på bandet. Bad till vagnsguden att den skulle vara hel när vi kom fram.

Tack och lov överlevde den trots att den bara låg i en sopsäck. Två veckor rullade vi på Portugisisk mark innan det var dags att resa hem. Denna gången fick vi ha vagnen med oss till gaten och det kände mycket bättre i magen när en flygvärdinna rullade iväg med vagnen. Tji fick jag för när vi landade så va vagnen totalt demolerad. Min älskade fina vagn var knäckt på flera ställen och jag funderade på om dem kört den genom en mangel. Vi anmälde skadan på plats! GÖR ALLTID DET! Anmäl direkt på flygplatsen. Annars kan det vara att man inte blir ersatt.

Så om ni ska resa. Hyr en airshell, inverstera i en prampack från STOKKE eller köp er en yoyo som ni får ha med er som handbagage. Man MÅSTE skydda vagnen om den ska klara hanteringen flygresor. Det kan gå bra utan men varför ens riskera det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s