Jag har tidigare skrivit en recension om CYBEX PRIAM som ni hittar HÄR. CYBEX kontaktade mig och undrade om jag ville recensera den uppdaterade PRIAM och självklart ville jag det! Vagnen i denna recensionen är en Cybex Priam Platinum med Lux sittdelen och chrome chassit med all terrain hjul. Färgen heter Manhattan Grey.

För att se fler färger kan ni kika in på Cybex sida!

Chassit

Här kommer den uppdateringen som verkligen är märkbar. ”Glappet” som finns på föregående modell har dem arbetat bort och numera är chassit mycket mer stabilt. Detta var tidigare en del av fjädringen, men nu när dem valt att bygga om och stabilisera chassit har dem istället byggt in fjädringen nere vid bakhjulen. En riktigt grym uppdatering. I filmen nedan ser ni tydligt skillnaden på ”glappet” och på fjädringen.

Handtaget är teleskop och justeras enkelt med en hand. Det kan skjutas långt ner vilket är en stor fördel om man åker kollektivt.

Sittdelen

Lux sittdelen är utan tvekan en av de mest rymliga sittdelarna på marknaden. Dessutom är det en vanlig sittdel och alltså inte ergo. Liggläget är på hela 99 cm!

Fotstödet är reglerbart och regleras med två silvriga knappar på vardera sida av sittdelsramen. Dock behöver du enbart hålla in knapparna för att justera fotstödet neråt, ska du fälla upp de behöver du bara putta upp det.

Ryggstödet har enhandsfällning och spaken sitter baksida högst upp på sittdelen. Suffletten är förlängningsbar och här kommer nästa uppdatering! Tidigare kunde man inte stänga för tittluckorna och solen sken rakt in på bebis. NU har dem lagt till en tyglucka på Lux sittdelens sufflett och man stänger lätt tittluckan om man vill. Innan var det dessutom plast med nät för men nu är det enbart nät vilket resulterar i bra ventilation om barnet sover i vagnen. Selen är fempunkts och lätt att justera. Sittdelen är fortfarande lika lyxig och vadderad. Bumpern är swing away från båda hållen.

 

Hjulen

Vagnen jag har rullat har All terrain hjulen och de funkar ypperligt att rulla såväl i city som på landet. Dem är skummfyllda och man behöver inte oroa sig för punktering. Framhjulen går dessutom att låsa. Ännu en nyhet är det faktum att man kan köpa till framhjulsupphängning och ett par bakhjul för att få terränghjul! Alltså fyra stora fasta hjul ist för mindre swivel där fram. Cybex har en video med dessa som ni hittar HÄR!

Varukorgen

Är fortfarande inte en av de största på marknaden men den rymmer mer än man tror, har en smart ficka för förvaring av tex regnskydd och den går att stänga. Jag gillar varukorgar som man kan stänga.

IMG_0093

Ihopfällningen

Körkänslan

Priam är lättrullad. Den rullar i princip av sig själv på plana underlag. I min mening funkar Priam så väl i city som i lättare terräng som grusväg, gräsmatta och kullersten. Den är oerhört skön att köra och jag är så glad att jag får rulla den igen. Den är verkligen en fröjd för ögat och en fröjd att rulla. Hade gärna velat testa den i lite tuffare terräng med dem nya terränghjulen. Intressant att se hur den klara det också!

Inom kort kommer det komma upp en video med Priam i olika miljöer och på olika underlag.

Anmärkningar

Jag försöker komma på något negativt om Priam men det känns som att jag greppar efter halmstrån. Det enda jag skulle anmärka på är att varukorgen framtill är i nät. Dock är ju detta verkligen en petitess och jag gissar att det är nät för att ljus ska kunna komma in i varukorgen så man lättare kan se vad som finns där i. Så egentligen är det inget dåligt.

Slutbetyg

Jag älskar Priam. Jag vill rulla Priam alla dagar i veckan, året om. Den är fruktansvärt, grymt, enormt fantastisk! Snygg att titta på, skön att köra och bekväm för min son. Som för övrigt klättrar upp i den så fort han får chansen. Vi båda är kära i Priam.

Iom att de detaljerna som jag tidigare störde mig på är fixade, så är vagnen ultimat i mina ögon. Att dem fixat ”bristerna” är underbart! Vi gillar företag som är lyhörda, yes indeed we do! Dessutom är deras babyskydd också riktigt grymt. Finns bilder på min instagram som ni hittar HÄR!

Priam får 5 nerdhjärtan av 5 möjliga av mig.

6 reaktioner till “Cybex Priam Platinum – Recension

 1. Alltså jag är kär i den här vagnen! Så snygg och den har verkligen allt! 😍 Dock tittar jag lite mer på 2 in 1, istället för lux. Men jag undrar om du vet hur tittluckan ser ut på den? Gillar verkligen inte den där plastluckan som man har sett på tidigare modeller.

  Gilla

   1. Men attans då. Då får jag hoppas på fortsatt lyhördhet och att plastluckan snart är ett minne blott! Tack för snabbt svar! ☺

    Gillad av 1 person

 2. Släpptes inte det uppdaterade chassit samtidigt som luxsittdelen? Vi har 2017 sitt-och liggdel men det gamla chassit verkar det som. Hur stor skillnad skulle du säga att det är på komforten på det nya och det gamla chassit?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s