När min yngste var nyföding hade han bland annat en Stokke Trailz. Stokkes liggdel är enligt mig en av de mest ombonade på marknaden idag. Dessutom har Trailz gung och lufthjul. En ultimat söva bebis vagn (om bebis sover i vagn).

img_0684
Stokke Trailz med liggdel – Ack så fager!

Fördelar

Trailz har högt placerad ligg och sittdel. Detta medför att barnet kommer nära sin förälder och något som jag som långstånk uppskattar. Det stora lufthjulen gör att vagnen rullar så jäkla bra utomhus. Dock kan den kännas trög och tungstyrd inomhus, så det är en vagn som är mer lämpad till att rulla ute än inne i köpcenter. Varukorgen är gigantisk och man får plats med allt och lite därtill.

DSC_0125

En gigantisk varukorg & den röda bromspedalen.

Trailz rullar på bra, handtaget är skönt att hålla i och min son har somnat som en stock och sovit som en bebis. All klädsel på sittdelen går att tvätta. Ventilationen i suffletten är toppen när det är varmt. Liggdelen är rymlig och ombonad, det känns extra bra att lägga ner sin lilla nyföding där. Sittdelen ger bra stöd och med spädbarnsinlägget kan man börja använda sittdelen tidigare om man har en nyfiken bebis.

Stora lufthjul gör att Trailz rullar grymt bra i terräng.

Nackdelar

Suffletten både på ligg och sittdel saknar den där lilla extra biten för att skydda mot solen optimalt. Något man löser med en solgardin eller ett parasoll men jag föredrar när man slipper en massa extra tillbehör. Fällningen av sittdelen är rätt knepig, jag gillar enhandsfällning. Men på Trailz måste du trycka in en knapp under sittdelen samtidigt som du håller i ryggen på sittdelen för att reglera den.

Att den är snygg går inte att sticka under stolen med men fällningen av sittdelen är dryg.

Den blir dessutom ganska stor ihopfälld och måste delas i två delar. Sittdelen har heller inget liggläge när den är framåtvänd. Bygeln är inte swingaway och detta är något jag också saknar. Min son använde dessutom fotstödet som trumma. Det tog honom ungefär 2 sekunder att komma på att det låter super kul om man sparkar med fötterna på fotstödet. Inte lika kul för mamman som inte sovit en hel natt på 8 år. Fotstödet går att förlänga och att ta bort. Vilket är tur för jag fick psykbryt rätt snabbt på hans trumkonsert.

Selen är skit skum, grenbandet är uber långt och jag tycker inte selen sitter särskilt bra. Hade velat kunna reglera längden på grenbandet. Att där sedan är ett glapp på fotstödet tycker jag är suveränt när det är varmt, mindre bra om man bor i ett blåshål som vi gör eller när det är kallt ute. Svårt att skydda benen på dem små när det är så öppet och myggnätet täcker inte för vilket innebär att småkryp kan flyga in till sovande bebis.

Omdöme

Trots nackdelar som jag nämner här ovan så tycker jag att Trailz är en bra vagn att rulla. Den är fruktansvärt och olidligt snygg. Trots att den fälls i två delar blir den relativt kompakt med tanke på att den är stor uppfälld. Varukorgen och höjden på sittdelen är verkligen toppen. Hade det inte varit för att jag är lite extra petig och inte visste bättre, så hade jag med största sannolikhet kunna rulla STOKKE Trailz hela barnvagnstiden. Men där är för mycket brister enligt mig. Av mig får den 3 av 5 möjliga.

Stokke har en video med alla Trailz funktioner HÄR och deras hemsida med diverse färgkombos hittar ni HÄR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s