Jag har redan recenserat Dubatti One men då med deras lufthjul. Alla funktioner och egenskaper är desamma med city hjulen. Dock ändras körkänslan och därför kommer jag mest lägga fokus på den i detta inlägg.  Vill ni läsa min recension om Dubatti kan ni göra det HÄR!

CITY WHEELS – EGENSKAPER

City hjulen är punkteringsfria, skummfyllda och de samlar inte grus. Du behöver alltså inte oroa dig för att du råkar köra på glasskärvor eller att något annat vasst ska ge dig punktering. Inte heller behöver hjulen pumpas. Framhjulen är 20cm i diameter och bakhjulen är 27cm i diameter.

DSC_0137

KÖRKÄNSLAN

Dubatti rullar väldigt lätt med city hjulen. Jag personligen tycker att den är mkt härligare att köra med dessa monterade. Den blir lättare att svänga och styra. Dessutom funkar det ypperligt att rulla både på grusvägar och gräsmatta även med dessa hjul. Då Dubatti faktiskt har bra fjädring både fram och bak så är det en vagn som klarar terräng bättre än många andra.

UPPDATERA DIN DUBATTI

Har du redan en Dubatti One med lufthjulen kan du enkelt köpa till City hjulen och det kan du göra bland annat HÄR! Vips så har du en vagn som är mer anpassad för citykörning. Men som jag nämnde ovan klarar city hjulen av att köra i lättare terräng.

CITYHJUL ELLER LUFTHJUL?

Ja vilka ska man välja eg? Det tänker jag svara mer ingående på i ett annat inlägg. Men jag personligen föredrar city hjulen. Jag rullar mest på asfalterade cykelvägar, grusvägar och gräsmatta och där funkar det ypperligt med dem.

 

5 reaktioner till “Dubatti One med City hjul

 1. Hej!
  Köpte nyligen en Dubatti och valde city hjulen. Vi bor ganska centralt i Göteborg där det är mycket ojämna gångbanor, stenplattor, gamal asfalt och all kullersten i centrum. Jag upplever att bebis får en väldigt skakig åktur och att vagnen är svår att köra över trottoarkanter, även låga sådana. Vi funderar på att beställa lufthjulen så vill passa på att fråga dig, tror du att det kommer göra någon skillnad? Tänker att det kanske skulle vibrera/skaka mindre för bebis och lättare att köra över kanter. Vet du om city hjulen går att köra i snö eller måste man ändå ha lufthjulen då?
  Är väldigt tacksam om du vill dela med dig av din åsikt.
  Mvh Sabina

  Gilla

  1. Hej Sabina! Oftast känns det som att den lille bebisen skakar rundor när man kör på ojämna underlag. De väger ju inte så mkt. Har du testat att lägga ett babynest i liggdelen? För att göra det lite mer ombonat? Eller kanske rulla en filt och lägga längs med kanten så att liggdelen blir lite trängre? Lufthjulen gör ju att vagnen kör bättre på ojämna underlag än vad cityhjulen gör. Kör man mkt på asfalt och grusade gångvägar så rekommenderar jag cityhjulen. Men ska man rulla i snö och på kullersten osv så är lufthjulen bättre. Dock är vagnen något trögare att rulla med lufthjulen. Har du läst mitt inlägg om luft vs cityhjulen? Eller recensionen av Dubattin med lufthjul? Finns även en video där jag rullar med de olika hjulen på samma underlag =) Hoppas detta va till någon hjälp! MvH Madelaine

   Gilla

   1. Tack för ditt svar!
    Hade missar det inlägget men läste det nu :). Skall pröva bädda mjukare i vagnen och se om det blir någon skillnad innan vi köper lufthjulen. Sonen vägde bara 1500 vid födsel men är nu tung som en fullgången bäbis så då kanske det blir mer bekvämt för honom i vagnen. Annars är det en toppen vagn, avis på de som kommer kunna köpa Dubattis uppdaterade vagn som snart säljs :).
    Mvh Sabina

    Gilla

   2. Hej igen! Som tur är kommer man kunna köpa till den förlängingsbara suffletten separat =) Synd vi inte bor närmre för jag har ett par lufthjul som du kunnat prova annars.

    Gilla

   3. Underbart! Har köpt en solgardin och tycker den förstör Dubatti designen lite, kräsen som man är ;). Tack för tipset skall hålla utkik efter suffletten. Ja det va synd men väldigt omtänksamt av dig.
    Ha det gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s