img_1457

I detta inlägg tänkte jag beskriva hur jag gör för att tvätta sittdelsklädseln till Britax Go. En liten tösabit har käkat majskrokar i vagnen och hennes mamma har smörjt henne med solkräm. Resultatet är en rejält skitig vagn. Som tur är går det att tvätta!

img_1461

Innan sittdelsklädseln plockas av går jag loss med dammsugaren.

MONTERA AV KLÄDSELN

Jag börjar alltid med att lossa bumpern och ta av bumperskyddet. Sedan knäpper jag loss selen och tar loss grenbandselet från sittplattan. För att komma åt sittplattan så brukar jag dra i grenbandet för att komma åt fickan som sittplattan skjuts in i. Där är ett litet svart spänne som man ska trycka ut ur hålet i sittplattan. Därefter drar jag ut sittplattan.

För att få ut ryggplattan krävs det fler steg. Steg ett är att dra loss remmarna baktill som går genom klämman som reglerar läget på ryggstödet.

När man har dragit loss dem så ska axelbanden till selen lossas från ryggplattan. För att komma åt dessa så sticker man in fingrarna i slutet av ryggen och lossar kardborren. Nu har man tillgång till ryggplattan och precis som på sittplattan är där två hål som två små svarta spännen ska ut genom. När man lossat axelbanden från ryggplattan så drar man ut ryggplattan ut sittdelstyget.

Nu är det dags att lossa suffletten. Börja med att lossa dragkedjan som löper längs med ramen hela vägen baktill vid suffletten. Sedan klickar du loss sufflettbågarna genom att pressa in spännena på respektive sida av suffletten. Därefter måste man lossa 2 skruvar på sufflettspännena för att få av sufflett tyget.

Nu kan man ta av sittdelstyget genom att man lossar dragkedjan som fäster sittdelstyget i ramen. Dragkedjan löper på baksidan av ramen. När denna är lossad så öppnar man kardborren som håller tyget vid fotstödet på plats.

img_1480

NU är allt tyg av och då slänger man in det i 30-40 grader i tvättmaskinen. Jag brukar använda galltvål och tvättmedel. Kör på handtvättsprogrammet. GLÖM INTE att stänga all kardborre överallt. Ett annat tips är att ta bilder så man lättare kommer ihåg hur man ska göra för att sätta tillbaka allt igen.

Även varukorgen går bra att köra på 30 grader i maskin. Den blir som ny! Jag brukar även passa på att duscha av chassit när det ändå är avklätt. Mer om hur jag rengör vagn och fyller i repor på chassi hittar ni HÄR HÄR och HÄR

MONTERA TILLBAKA TYGET

img_1482

När allt är rent så är det dags att sätta tillbaka allt. Jag brukar börja med suffletten. Den långa bågen ska löpa framtill i den vita tygkanalen inuti suffletten. Den korta ska löpa i den svarta kanalen mitt i suffletten. Skruva tillbaka sufflettfästet.

Därefter så sätter jag fast sittdelstygets dragkedja i ramen. Spänner fast tyget vid fotstödet med kardborren. När sittdeltyget är på ramen igen DÅ skjuter jag in ryggplattan. Trär igenom fästena till selen genom de små hålen i ryggplattan.

Därefter fäster jag selen i sidorna på sittdelen. Dags för sittplattan att åka i. Samma visa här, fäster selen genom det lilla hålet och skjuter sedan in sittplattan i sin ficka. Jag trär på tyget på bumpern igen. Sen sätter jag tillbaka den på vagnen. Därefter sätter jag tillbaka suffletten och fäster den med dragkedjan. Sedan trär jag remmarna som justerar ryggstödet genom alla öglor och sedan in i plastspännet på ryggplattan.

img_1494

Nu ska vagnen torka. Jag ställer oftast den utomhus i sol och vind. Jag ser till att sittplattan är utanför bumpern så att luft kan komma till överallt. Har suffletten utfälld och sittdelen i liggläge.

Det går även att montera loss Brio Go sittdelstyg. Även dem klädslar som inte är med dragkedja. Men då måste man skruva och greja. MEN det går. Är ni intresserad av att veta hur man gör det så kan jag skriva ett inlägg om det med?!

2 reaktioner till “Tvätta Britax Go Sittdelstyg

  1. Hej,
    Jag har tagit av och tvättat enligt dina instruktioner. Men efter tvätten så vill inte ryggen stanna uppe. Ryggfästet låser liksom inte banden. Vad kan jag ha gjort för fel?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s