BABYA, Lekias nya babykedja, lanserade nyligen deras Nordic Moon City smart som är en liten kompakt vagn. Jag har fått möjligheten att rulla den nu ett tag och här kommer min recension.

Sittdelen

Ryggstödet justering är steglös, vilket jag tycker är bra för då kan man själv bestämma läget. Det justeras med två band och ett spänne bak på ryggstödet på sittdelen. Det finns en mjuklift att köpa till om man vill använda barnvagnen till en liten bebis.

Selen är fempunkts och går att dela. Suveränt när man ska ha i och ur åkpåse eller dyna. Fotstödet går att fälla upp och bygeln öppnas på mitten med hjälp av två knappar. Ryggstödet mäter 45cm och liggläget är på 82cm. Maxvikten är på 15 kilo. Sittdelen är enbart framåtvänd. Min 5 åring provsatt, han mäter cirka 115cm och ryms under suffletten.

Bumpern

Detta var den detalj som fick mig att fastna för Nordic Moon City smart. Bumpern öppnas mitt på ist för på sidan. Väldigt smart och enkelt.

Suffletten & tygerna

Är väl tilltagen och skyddar väl från sol och vind! Där är reflexsömmar vid fotstödet, på suffletten och även texten på suffletten är reflex.

Chassi – Hjul – Dämpning

Jag upplever chassit stabilt. Hjulen har inte samlat grus under de veckorna jag rullat den men kan tyvärr inte svara hur de är på lång sikt. Någon enstaka vass sten har fastnat men iom att jag tar bort dem innan vagnen kommer in i huset efter promenaden så har det läkt hålet som bildats läkt ihop. Där är inte jätte mkt dämpning, lite grann på framhjulen. Bromsen sitter på höger sida vid bakhjulet.

Varukorg

Tar 5 kilo, som är standard på de flesta vagnar i denna storleksklassen. Varukorgen rymmer en hel del, en miniryggsäck får plats utan problem. Jag brukar ha min från Mini Rodini i varukorgen.

Mått & vikt

Nordic moon väger ynka 6,3 kilo.

• Mått uppfälld: Längd 84 cm. Höjd 103 cm. Bredd 50,5 cm
• Mått hopfälld: Längd 60 cm. Höjd 30 cm, Bredd 50,5 cm

Mått & vikt är tagna från BABYA egna hemsida. För att komma dit och läsa mer specifikationer om vagnen kan ni klicka HÄR!

Hopfällning

nordicmooncitysmartihopfälld.jpg

 

Är simpel. Med en tvåstegs-spärr man håller in på handtaget viks vagnen nästan ihop av sig själv. För att fälla upp så lossar man bara säkerhetsspärren på sidan och lyfter vagnen uppåt så fäller den ut sig själv. Viktigt att man hör att chassit klickar ihop. Kikar ni i videon ser ni hur man fäller och fäller ihop.

Vagnen ihopfälld. Den kan även stå själv!

Betyg

Nordi Moon City smart är en bra extra vagn. I bilen, på semestern, när du shoppar eller till och från dagis. Dens rätta miljö är plana underlag. Visst klara den gräs och grus också om man måste rulla på dem underlagen ibland. Det är en vagn värd det den kostar. Rekptis är 2499:-. Min son på 18 månader sitter super bra och har en bra bit upp till suffletten. Även min 5 åring på 115 cm ryms i vagnen. Tygerna är fina, väldigt snyggt med sömmarna i ryggstödet. Den är lätt att fälla upp och ner. Blir väldigt kompakt ihopfälld och är lätt att stuva undan.

Jag tycker att den rullar lätt och enkelt. Även med min tunga 5 åring var det lätt att rulla och då har jag inte ens smörjt upp hjulen ännu som man bör göra med en helt ny vagn. Lite tråkigt är det att det fastnar stenar i hjulen. Men så länge man bara borstar bort de få stenar som fastnat efter promenad får dem ingen chans att fastna och leta sig in i hjulen permanent. Detta är ju också något som en Barnvagnsnerd kanske bryr sig mer om än någon som inte har vagnar som intresse. Finns ju flera vagnar på marknaden idag som kostar betydligt mer som har värre grusätarhjul. En annan sak är selen som går att dela. Suveränt när man ska ha i och ur dynor och åkpåsar. Dock lite dumt att det är rätt svårt att få i spännet om man endast vill använda midjebältet. Detta rekommenderas dock inte av tillverkarna då man ska använda hela selen. Det går att knäppa fast men inte alls lika lätt som när alla delar är ihopsatta. Därför har jag inte spänt med enbart midjebältet, så vet inte om detta är ett smart drag från tillverkarna då det gör att man väljer det säkrare alternativet framför det ikke rekommenderade.

Jag gillar designen och funktionen på Bumpern. Suffletten täcker väl. Att man kan fälla ut ett litet fotstöd är verkligen ett stort plus. Den väger inte alls mycket och det är lätt att bära den. Helt klart en barnvagn jag skulle rekommendera. Just nu finns vagnen endast i den grå färgen. Som för övrigt är riktigt riktigt snygg! Den kommer förhoppningvis även komma i helsvart inom kort.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s