20180219_163630.jpg

Thule urban Glide2 är enligt Thule själva barnvagnen ”för aktiva familjer i farten”. Vilket utan tvekan väldigt bra beskriver egenskaperna som vagnen besitter. Jag har rullat Urban Glide2 ett tag nu och känner att det är dags för en presentation och recension.

På Thules hemsida kan ni läsa om specifikationer. Dit kommer ni om ni klickar HÄR!

Färgen på denna snyggingen är Black on Black och nog en av de snyggare vagnarna i den här klassen på marknaden idag!

SITTDEL

Sittdelen är rymlig, ryggstödet mäter cirka 54 cm och sittdelen har en maxvikt på 34 kilo. Ryggstödet justeras steglöst med klämma baktill. Selen är lätt att reglera men lite meckig att plocka isär om man ska ha i dyna eller åkpåse. Suffletten täcker väl och går att förlänga med dragkedja. Där är även tittlucka med magnetfäste så man lätt kan se barnet i vagnen. Även en smart ficka baktill på ryggstödet.

CHASSI – BROMS – HJUL – VARUKORG

Vagnen väger ynka 11.4 kilo. Det finns både handbroms och fotbroms. Varukorgen går att stänga så inget kan trilla ut och även skyddas innehållet i varukorgen från regn osv. Finns även en ficka med dragkedja som är perfekt att lägga saker man lätt vill komma åt. Hjulen är luft och riktigt stora. Handtaget är bekvämt att hålla i och går att justera i flera olika lägen. Där är rejält med fjädring baktill i chassi.

20180220_134127.jpg

Handbromsen sitter mitt på handtaget och jag använder den mer än jag trodde att jag skulle göra.

IHOPFÄLLNING

Vagnen är löjligt enkel att fälla ihop. Man skjuter och vrider ett reglage under fotstödet och så fälls vagnen ihop. Där är även en säkerhetspärr som håller vagnen ihopfälld vid transport och förvaring.

TILLBEHÖR

Det finns en hel uppsjö med tillbehör. Klickar Ni på länken ovan finns alla tillbehör presenterade. Liggdelen är jättefin och jag skulle rekommendera att man köper till bumpern. Min son gillar att hålla i sig.

KÖRKÄNSLA

IMG_20180219_165021_489.jpg

Det som slog mig direkt när jag tog första promenaden var hur lätt vagnen rullar. Nästan så man blir rastad av vagnen. Tack vare de stora hjulen så klarar den terräng utan problem. Jag har rullat offroad, i skogen, i djup snö och över knöligaste gräsmattan utan några problem. Den har dessutom generös fjädring baktill som gör att barnet åker bekvämt. Handbromsen är ett trevligt inslag då man kan reglera rullet i nedförsbackar. Nu kan jag inte använda den som löpvagn men om den är såhär lätt att rulla så är den säkerligen en dröm att springa med!

MINA ÅSIKTER

Vill man ha en smidig, snygg, lättrullad, terrängtålig och all around barnvagn. Ja då är Thule Urban Glide2 ett mycket bra val. Det går att använda den från nyfödd med liggdel som säljes separat. Sittdelen är inte vändbar utan när det är dags att sitta vid 6 månader så är det framåtvänt som gäller. Jag är ju en sån där som gärna har barnet mot mig. Men så beror det enligt mig även på var vagnen ska användas och självklart åldern på barnet. Min 2 åring åker väldigt gärna i Thule då han vill se och utforska världen, han vet ju att jag är precis bakom. Detta är ju min personliga åsikt och många väljer att vända sina barn framåt tidigare. Jag fick vända min äldste utåt redan vid 7 månader för att han annars skrek sig blå i vagnen. Då hade Thule varit en grymt bra vagn. Jag hade kunnat rulla den i City, på skogspromenaden med hunden och min man hade kunnat ta med vår son på löprundan i parken.

Det är utan tvekan en grymt bra vagn för en aktiv familj. Har man hund och inte mkt plats i bagaget går det lätt att fälla in den i bilen då den blir så kompakt och bakhjulen är lätta att ta av. Suffletten täcker väl, stort plus att varukorgen går att stänga och dessutom är där smidig förvaringsfick baktill på ryggstödet.

Jag är faktiskt imponerad av Thule Urban Glide2. Sånt här rull är det inte många vagnar som bjuder på och varje promenad så känner jag den där WOW känslan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s