img_20171222_110413631734656.jpg

Nu har jag haft Tour hemma ett bra tag. Jag är så himla glad att Baby jogger hörde av sig till mig då jag faktiskt hade glömt bort dem lite. Vilket är super synd då deras vagnar är extremt hållbara och tåliga. Nu när jag är gravid behövde jag en liten smidig vagn till bilen och Tour har fyllt den rollen perfekt. Liten och kompakt.

CHASSI – HJUL – KÖRKÄNSLA

Trots att det är en liten vagn känns den stabil och gedigen i chassit. Tygerna är tåliga. Många små vagnar har en tendens att kännas rangliga men det upplever inte jag alls med den här vagnen. Hjulen har en tendens att samla stenar, dock tycker jag mina hjul ser rätt fina ut. Vi har rullat Tour mestadels till och från bilen, inne i butiker, när vi ska hämta på skolan osv. Framhjulen går att låsa och bromsen sitter nere vid högra bakhjulet. Tour rullas lätt med en hand.

SITTDEL – SUFFLETT – VARUKORG

Min 2åring sitter bra i vagnen, vi har två tillbehör och det är en dyna som förlänger ryggstödet och som även har inbyggt fotstöd. Dessutom har vi bumpern. Dessa två tillbehören är inga måsten men jag tycker att det gör vagnen ännu bättre. Det går att fälla ihop vagnen med tillbehören på. Selen är fempunkts och delbar. Ryggstödet regleras steglöst med klämma. Suffletten täcker helt ok, i liggläge täcker den väl. Där är tittlucka i suffletten. Suffletten är väl tilltagen för att vara en liten vagn. Dessutom med en smart ficka som stängs med dragkedja. Det är så fenomenalt att en vagn som väger 6,4 kilo kan ha en maxvikt på hela 28 kilo!

IHOPFÄLLNINGEN

City Tour blir väldigt liten ihopfälld. Vagnen fälls i tre steg. Steg 1 är att fälla handtaget framåt, det gör man genom att trycka in den grå knappen på handtaget och sen helt enkelt flytta handtaget framåt. Steg 2 är att man trycker in den röda knappen på chassit. Steg 3 är att man drar i remmen i sittdel och vips så är vagnen ihopfälld och hålls samman av en ihopfällningsspärr.

MINA ÅSIKTER

Behöver man en extra vagn att ha i bilen, på resan, till och från förskolan, på shoppingturerna osv är Tour ett klockrent val. Den är smidig att fälla, tar i princip ingen plats alls och går lätt att stuva undan. När man köper den får man med en ryggsäck att förvara den i eller använda när man transporterar den. Den är dock för tunn för att användas om man ska flyga och checka in vagnen. Däremot är den perfekt att ha vagnen i när man tar med sig Tour ombord. För det är just det som också är grymt med Tour, att den hos många flygbolag går som handbagage. Alltså är Tour en suverän vagn att ta med på semestern.

Jag är jätte nöjd med Tour, vi använder den som sagt när vi ska ärenden, hämta och lämna i skolan osv. En perfekt liten extra vagn men som ändå är stabil och rejäl. Skön och lätt att rulla. Enda nackdelen jag hittat är att hjulen har en tendens att samla småsten men det är också det enda.

Om du funderar på att köpa en Tour så kör bara kör säger jag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s