När Emmaljunga kom med nyheten om sin NXT serie blev jag nyfiken. När folk sedan började skriva om dem och alla påpekade att sittdelen va liten så åkte jag för att testa och min då 1 åring kändes stor i vagnen. Så de blev inget köp. Men detta är 2 år sedan och Emmaljunga har uppdaterat.

DSC_0438

Så det blev en NXT90 här hemma. I det galet snygga utförandet Lounge Pure. Jag hade tankar på att rulla den som syskonvagn men det föll rätt snabbt när jag insåg att syskonsittdelen nertill inte går att reglera utan är fast i sittläge. För vår del funkar inte det då båda barnen behöver kunna sova i vagnen. Därför blir detta en recension av NXT90 som singelvagn.

LIGGDEL

Emmaljungas fantastiska och ombonade liggdelar. Jag älskar dem. Dessutom är NXT90 liggdel riktigt snygg. Locket går att öppna både med dragkedjor medans locket sitter kvar eller så kan man ta bort det helt. Bra ventilation i suffletten är det också.

SITTDEL

Det är samma sittdel på NXT90 som det är på NXT60 och i min recension på NXT60 skrev jag såhär: Sittdelen är väl vadderad och känns lite som en lyxig fåtölj. Jag har alltid haft en tanke om att Emmaljunga har ombonade vagnar och det gäller även NXT60. Med sittdelen får man en spacer som förlänger ryggstödet. Suffletten är väl tilltagen och har på Competition modellen en liten solskärm man kan vika ut. Baktill finns en lucka att vika upp för att få ordentlig ventilation om det behövs. Tygerna känns gedigna och tåliga. Selen är fempunkts. Jag gillar att det är enkelt att reglera ryggstödet. Dessutom är både vintersittdelen och fotsacken tillbehör som gör sittdelen riktigt bra!

CHASSI – HJUL – VARUKORG

NXT90 är stabil, rejäl och STABIL. 2018 modellen har uppdaterad fjädring och det är stor skillnad. Den är mycket mjukare och behagligare att köra. Lounge hjulen är lufthjul. Varukorgen är lätt att komma åt och även den är rejäl. Handtaget är bekvämt att hålla i och är både teleskop och knäled.

FJÄDRING – KÖRKÄNSLA

Som jag nämnde ovan så har 2018 modellerna uppdaterad fjädring och detta påverkar såklart körkänslan. Den är mjukare och klarar terräng bättre än föregående årsmodeller. Det är en vagn med en viss tyngd, som i sin tur gör den stabil. Terränggående är den absolut.

SLUTSATS

Detta är en vagn som är Emmaljunga men moderniserad. Stabil, rejäl och tålig. Den är snygg, verkligen galet snygg. Jag gillar rullet och att handtaget är både teleskop och knäled. Detta gör att den även funkar bra när man åker kommunalt.

Sittdelen har funkat fram tills nu när min son drar 98 i kläder och är 2.5 år gammal. Vilket är normal användningstid för många innan man byter till en mindre sulky. Jag hade dock gärna sett en aningen längre rygg så man kunde haft sittdelen ett tag till då jag gillar att rulla de fullstora vagnarna länge.

NXT90 är kanon. Jag gillar den. Den har som jag nämnde ovan en viss tyngdkänsla i sitt rull och detta är något jag personligen gillar men som säkert kan vara en nackdel för andra.

Om jag står i valet och kvalet mellan NXT60 och NXT90. Då faller valet på NXT60. Enbart då vi inte rör oss i så mycket tuffare terräng. Dock tycker jag att NXT90 är snyggare.

Med vintersittdelen är NXT90 den perfekta vintervagnen. Den rullade varenda promenad i vintras och det var vagnen som rullade dagen när min dotter föddes. Jag älskar den med andra ord och den är saknad här hemma.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s